Column: Keuze

spot_img

Nadat de chirurg had uitgelegd wat de operatie zou inhouden, keek hij me schuin over zijn bril aan. “Wat kiest u? Plaatselijke of algehele verdoving?” Volledig verrast schoten verschillende scenario’s door me heen, maar door de paniek kon ik geen keuze maken? Dus stelde ik de vraag die je nooit mag stellen: “Wat zou u doen, dokter?”

De man in de witte jas begon te lachen. “U bent toch die botenman? Wat voor boot zou u voor mij kiezen? Dat kunt u toch nooit zeggen.” Hij had gelijk. Vrienden vragen me regelmatig advies over een boot. Als ik dan weloverwogen een model aan ze voorstel, wijzen ze het eigenlijk altijd af. Meestal omdat mijn keuze boven hun budget is, soms omdat ze al lang een ander model in hun hoofd hebben. Botenkopers hebben het maar lastig. Waar je bij auto’s uit pakweg 50 merken en hooguit 250 modellen kunt kiezen, heb je bij boten oneindig meer keuzestress.

In Nederland alleen al zijn er zo’n 700 verschillende werven, die soms twee of drie bootmerken voeren. Zoveel mensen, zoveel boten. Conclusie: voor iemand anders een keuze maken is volstrekt onmogelijk. Ik zuchtte eens diep, keek naar de chirurg en zei: “doe maar plaatselijk.”

Deze column is in iets andere vorm in 2017 gepubliceerd in de Telegraaf VRIJ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site