Princess X80: briljante indeling

spot_img

Tijdens de Rotterdam Boat Show had Epco Ongering van boottesten.nl de gelegenheid om een kijkje te nemen aan boord van de splinternieuwe Princess X80. Volgens hem blinkt dit Britse miljoenenjacht uit door haar moderne vormgeving en de verrassende, ruimtelijke indeling.

Werkelijk briljant is de prachtige stuurhut met speciaal gevormde stuurstoel en het dashboard dat lijkt op dat van de Queen Elisabeth II. Behalve de stuurhut zijn ook andere ruimtes op de Princess X80 af te sluiten met fraaie houten schuifdeur. Ook bijzonder is de prachtige salon en de vele plekken om buiten te kunnen zitten. Op dit jacht is er een crew-ruimte met ingang bij het zwemplateau. De bemanning heeft simpele bedden en eigen kombuis. Hier is ook de toegang tot de imposante machinekamer.

In de motorkamer van de Princess X80 staan twee 19000 pk V12 MAN dieselmotoren (standaard 2 x 1650), waarmee de X80 een top van ruim 30 knopen kan halen. Verder vind je in de motorruimte alle apparatuur om een perfect verblijf in luxe voor bemanning en 10 opvarenden te garanderen.

De Master Cabin is over de gehele breedte van de boot. Er is een walk-in closet en een eigen badkamer. De VIP-gastenruimte van de Princess X80 is kleiner, maar misschien nog wel imposanter dan de eigenaarshut. VIP’s hebben een mooie grote hut met briljant uitzicht naar voren en een eigen ‘cruiseschip’ balkon.

Verder zijn er een tweetal andere hutten met tweepersoons bedden en een hut met een stapelbed. De styling is een elegante mix van moderne lijnen en tijdloze materialen.

Disclaimer

De Princess X80 is bezocht in april 2023, maar dit jacht is niet getest. Genoemde prijzen en uitvoeringen zijn van dat moment. Kijk voor de actuele gegevens op de website van de dealer. Deze test of delen ervan kunnen in andere media zijn verschenen.

TECHSPECSPrincess X80
Lengte o.a. (m.)25,18
Breedte (m.)6,06
Diepgang (m.)1,78
Doorvaarhoogte (m.)Geen gegevens
CE-OntwerpcategorieValt buiten CE categorie (dat = tot 24 m.)
Motor pk (kW)2 x 1650 pk (optie 2 x 1900 pk) MAN V12 diesel
Waterverplaatsing: (kilo)72,8 ton
Vanaf-prijs (incl. btw)Op aanvraag
Prijs geteste uitvoering:Geen gegevens
Meer informatiehttps://www.princess-yachts.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site