Nordkapp Airborne 7 op SBS6

spot_img

Elke week laat Boottesten.nl in Welkom op het Water op SBS 6 een bijzonder nieuw model boot zien. Dit keer is dat de Nordkapp Airborne 7, een snelle RIB uit Scandinavië. Deze boten worden op de markt gebracht door Van der Sanden Watersport. Klik HIER om direct naar de video te gaan.

Mercury

Alle Nordkapp’s zijn voorbereid op uitrusting met Mercury buitenboordmotoren. Achter de geteste Nordkapp Airborne 7 hangt een Mercury 225 pk ProXS, een indrukwekkend V8 blok.

De Pro XS lijn loopt van 175-300 pk. Deze 225pk V8 motor heeft twee rijen van vier cilinders met dubbele bovenliggende nokkenassen en een totale cilinderinhoud van 4,6 liter.

De bediening is drive by wire, elektronisch. Dat werkt storingsvrij en licht. Deze motoren zijn zuinig met brandstof en koppelen een relatief licht gewicht aan bijzondere prestaties. En dat kun je zien.

Hypalon

Deze RIB’s hebben slanke tubes, gemaakt van hypalon het beste materiaal voor de luchtkamers. Ze liggen hoog boven het water en dat maakt scherpere bochten mogelijk.

De kwaliteit zie je in de details. Zoals in de beschermhoezen voor over de console en de zitbank, die zijn weggewerkt in de rugleuningen.

De stuurplek heeft een verstelbaar stuurwiel en een ingebouwde buiskap, zodat je ook bij slecht weer op zee beschermd bent.

Wilde Wateren

De vaareigenschappen van de Nordkapp Airborne 7 zijn uitgetest op de wilde wateren voor de Noordkaap. En dan weet je dat deze RIB’s zich gemakkelijk aanpassen aan de veel vriendelijker omstandigheden in ons land.

Technische gegevens:

TECHSPECSNordkapp Airborne 7
Lengte o.a. (m.)6,80
Breedte (m.)2,53
Diepgang (m.)0,45
Doorvaarhoogte (m.)1,98
CE-OntwerpcategorieB
Motor pk (kW)Max 250pk outboard
Waterverplaatsing: (kilo)900
Vanaf-prijs (incl. btw)€ 58.874 ex. motor, incl. rigging
Prijs geteste uitvoering:ca. €110.000
Meer informatiewww.sandenwatersport.nl

Meer info: Van der Sanden Watersport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site