Beneteau Antares 8 Outboard: Allround weekender

spot_img

Deze boottest van de Beneteau Antares 8 Outboard is uitgevoerd in 2017

Het Franse Beneteau, bouwer van de Beneteau Antares 8 Outboard, domineert samen met Quicksilver de markt van kleine snelle boten voor hengelsportliefhebbers. De boten in de Antares lijn, niet te verwarren met de oer-Hollandse Antaris sloepen en tenders, hebben een ruime kuip en een kleine kajuit met beperkte overnachtingsmogelijkheid. Ideaal voor een weekendje lekker het water op.

Beneteau Antares 8 Outboard
Uitgerust met de 200 pk Yamaha vaart de Antares 8 nog niet niet als een speedboot

Aantrekkelijke prijs

De Bénéteau Antares 8 OB is een klein jacht dat door een forse buitenboordmotor wordt aangedreven. Met een ruime kuip, een vast bed voorin en een ruime stuurhut, biedt deze moderne weekender veel gebruiksmogelijkheden tegen een aantrekkelijke prijs.

Beneteau Antares 8 Outboard
Veilig op zee

Gebruiksgemak

Groot voordeel van polyester kajuitboten zoals de Antares 8 is het gebruiksgemak. Zodra je de schuifdeur hebt geopend, de hoofdschakelaar is omgedraaid, de motor gestart en de landvasten losgegooid, kun je varen. Je hebt nauwelijks onderhoud, geen gerommel met dekzeiltjes, vaart beschut bij slecht weer en hebt de mogelijkheid om met een klein gezin een paar gezellige dagen aan boord te verblijven. Bovendien is de boot van 2700 kilo achter stoere auto’s op een trailer te vervoeren, wat het vaargebied enorm verruimt.

Beneteau Antares 8 Outboard
De asymmetrisch geplaatste kajuit

Ruime voorhut

De nieuwe Antares heeft een vollere kop en een versmalde entree op de waterlijn gekregen. Dat vergroot de ruimte in de voorhut, waar een ruim diagonaal tweepersoonsbed is geplaatst. Naast het bed is een compacte natte ruimte. De stuurhut is licht, maar is simpel betimmerd. De zit achter het stuurwiel is goed, al is de smalle voetensteun nogal glad. Helaas is de zitting van de bank tegen de schuifpui te kort, waardoor dit een plek is waar alleen kinderen lekker zitten. Goed is daarentegen weer de mogelijkheid om van de dinette een slaapplek van 2 x 1,27 m te maken. De omklapbare stuurstoel maakt het mogelijk om het aanrecht te vergroten. Ook de leuning van de meevaarbank is om te zetten, zodat je daar in twee richtingen kunt zitten.

Beneteau Antares 8 Outboard
Aan bakboord is de doorloop breder dan aan stuurboord

Asymmetrisch

Buiten valt op dat de kajuit asymmetrisch is geplaatst. Fijn is dat je goede dakrelingen hebt om veilig naar het grote voordek met zonnebed mogelijkheid te komen. Aan stuurboord is er een breder gangboord dan aan de andere zijde. Het kajuitdak is eigenwijs gevormd heeft een afdakje boven de grote tweedelige schuifdeur bij de kajuitingang. Deze is ruim, goed vast te zetten en maakt de toegang tot de kuip gemakkelijk. De kuip is ruim en biedt de mogelijkheid om deze te gebruiken voor vissen, maar met enkele optionele ingrepen ook voor zonnen. De buitenboordmotor van de testboot is een Yamaha F 200, een stille, ultra-sterke en soepele viercilinder krachtbron, waarvoor €19.895 boven de standaard bootprijs van €36.790 moet worden neergeteld.

Beneteau Antares 8 Outboard
Forse ruitenwissers op de enorme voorruit.

Avontuurlijke gezinnen

Het gaat te ver om te zeggen dat de Antares 8 als een speedboot vaart, maar heel veel scheelt het niet. Gladjes over de golven springend hoeft de boot zich niet te schamen voor een top van 62 km/u of een langzaam varend verbruik van 1 liter per kilometer. Deze allrounder laat zich gemakkelijk in krappe afmeerplekken wurmen zonder een beroep op de optionele boegschroef te hoeven doen. Snel varend op ruim water komt deze Beneteau het best voor het voetlicht. Als slim gereedschap voor zeevissers of als comfortabele weekender voor avontuurlijke kleine gezinnen.

Beneteau Antares 8 Outboard
Geweldige vaareigenschappen op ruig water

Beoordeling:

Cijfer 7,8

Constructie ****

Comfort & Ruimte ***

Afwerking **

Ergonomie ***

Vaareigenschappen ****

Prijs/Kwaliteit ****

Beneteau Antares 8 Outboard
Stoere uitstraling

Technische Specificaties Beneteau Antares 8 Outboard

Lengte: 8,23 m.

Breedte 2,79 m.

Diepgang 0,80 m.

Gewicht 2700 kg

Motorisering: 1 x 150-200pk

Prijs vanaf €36.790 ex motor. Motor vanaf €16.445

Meer info: serry.com

VIDEO: https://youtu.be/kKauQPEFemk

Deze boottest kan eerder (gedeeltelijk) zijn geplaatst in Yacht Vision Magazine, de Telegraaf Vaarkrant, de Telegraaf VRIJ, Watersport-tv.nl, Honda Marine Magazine en/of Botentekoop Magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site