Super Lauwersmeer 48 Evolve OC: Durf te leven

spot_img

Super Lauwersmeer uit het noorden van Friesland heeft in een paar jaar tijd haar modellengamma enorm gemoderniseerd. Hieruit is ook de Evolve lijn ontstaan, twee modellen moderne motorjachten, waarvan de Super Lauwersmeer 48 Evolve OC genomineerd is voor zowel de Europese als de HISWA-Boot van het Jaar 2016 prijs.

x

Naadloos

Het opvallende moderne interieurontwerp van de Super Lauwersmeer 48 Evolve OC komt van de tekentafel van de gelauwerde Noord-Hollandse jachtarchitect Arnold de Ruijter. Hij maakte met dit ontwerp een duidelijk statement: ‘Durf te leven’. Zijn visie sluit naadloos aan op die van de werf. “We bouwen geen boot voor de klant, maar met de klant.” Met een prijs van 7 ton mag je wel wat verwachten. Het resultaat is zonder meer subliem.

Elegant

De Super Lauwersmeer 48 Evolve OC is geëvolueerd uit de klassieke ontwerpen van de kotter en kruiser. Zo is de samensmelting ondergebracht in een fraai geconstrueerde multiknikspant romp met waaiersteven. Heel opvallend is het verhoogde dek rondom de open kuip, waarbij extra opbergruimte is verkozen boven een gemakkelijke doorloop mogelijkheid. De kajuit-opbouw is gestileerd en mooi, want de navigatiemast en het ‘petje’ boven de voorruit geven de boot een stoere, maar elegante uitstraling. Het interieur wordt geheel samen met de klant vormgegeven en dat maakt elke Super Lauwersmeer uniek.

Harmonie

Het grotendeels gelijkvloerse interieur van de geteste Super Lauwersmeer 48 Evolve OC is met een schuifpui gescheiden van de fenomenale open kuip. Daarnaast is in de salon gekozen voor zit- en kookmogelijkheden aan bakboord. Aan de andere kant vind je een comfortabele stuurplek met een geweldig uitzicht. En werkelijk briljant is het kleine ronde hoekraam. Vervolgens vind je een paar treetjes lager een zitje waar je voldoende licht hebt om onbespied een boek te kunnen lezen. De kinder-hut wordt gekenmerkt door opvallende lage bedden in de vloer. Wat betreft de natte ruimtes zijn de douche en toiletruimte gescheiden. Bovendien is alles perfect afgewerkt en ook de materiaalkeuze is in volstrekte harmonie met het moderne design.

Hydraulisch

Onder de salonvloer is een lage motorruimte waarin alle techniek voorbeeldig is geïnstalleerd. Je vindt er onder meer een 150 pk Iveco diesel, een grote generator, een hydraulisch systeem voor onder meer boeg- en hekschroef en het geavanceerde Rotorswing stabilisatie systeem. Mooi is dat de vele back-up voorzieningen er voor zorgen dat technische storingen vrijwel uitgesloten of direct te verhelpen zijn.

Lef

De Super Lauwersmeer 48 Evolve OC stuurt, ondanks dat het stuur vrij laag is geplaatst, heerlijk. Ook is het uitzicht goed en de boeg snijdt als een mes door de golven. Het geavanceerde anti-roll systeem maakt dat de boot onder alle omstandigheden als een huis op het water ligt. Als water-verplaatsend jacht is de topsnelheid niet heel belangrijk. Voor het geteste jacht ligt deze op 8,6 knopen. Uiteraard is het geluidsniveau van de motor mooi laag. Dat alles maakt dat de Super Lauwersmeer 48 Evolve OC een mooi voorbeeld is van een veelzijdig jacht dat met lef is ontworpen en met ambachtelijke passie is gebouwd.

x

Disclaimer

De boottest van de Super Lauwersmeer 48 Evolve OC is uitgevoerd in 2015 en delen van deze test kunnen eerder in andere media zijn gepubliceerd. Alle genoemde specificaties, prijzen en uitvoeringen zijn meestal genoteerd op het moment van testen. Kijk daarom voor actuele prijzen en uitvoeringen op de website van de producent of dealer. Zie hiervoor het infoblok onder deze test.

Cijfer: 8,8

Scorebord:

Constructie****
Comfort & Ruimte*****
Ergonomie****
Afwerking****
Vaareigenschappen****
Prijs/ Kwaliteit***
x

Technische Specificaties Super Lauwersmeer 48 Evolve OC

Lengte:14,60 m
Breedte:4,50 m
Diepgang:1,20 m
Doorvaarhoogte:2,80 m
Waterverplaatsing:22 ton
CE-categorie:B
Motorisering:Iveco 150 pk 6 cilinder diesel
Prijs:Vanaf € 710.000
Meer info:www.superlauwersmeer.nl 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site