Zeelander komt met 80 voeter

spot_img

De Brabantse Zeelander werf heeft de plannen bekend gemaakt vopor een nieuw vlaggenschip, de Zeelander 8. Het 80 voets jacht sluit de line-up die nu uit vier modellen bestaat, de Zeelander 5,6,7 en nu dus de Zeelander acht. Inmiddels is de bouw begonnen van het eerste verkochte jacht.

Lobster style

Zoals de andere Zeelanders is het nieuwe vlaggenschip klassiek gelijnd in Lobster boat stijl, dus met een duidelijke tumblehome van het achterschip en een fraai uitwaaierende boeg. De Zeelander 8 is vormgegeven door de bekende Nederlandse superjacht-ontwerper Cor D. Rover. Het 23,90 m. lange jacht moet een snelheid van ongeveer 38- 40 knopen kunnen halen. Volgens de werf is dit weer een mooi voorbeeld van Nederlandse topkwaliteit, gemixt met tijdloze schoonheid. Het is de voortzetting van de eerder succesvol gebleken lijnen in een 80 voet design.

Negen slaapplaatsen

De Zeelander 8 lijkt enorm op haar kleinere zusterschepen. De ware grootte van dit topmodel is pas echt goed te zien als je er mensen bij zet. De breedte is 6,40 m. en de boot steekt 1,60 m. diep. Er zijn drie dubbele hutten met eigen natte ruimtes en een voorziening voor drie bemanningsleden in getekend. Net als in de kleinere modellen is er een drive-in tender-garage aan de bakboord-kant van het jacht. Ronduit imposant is het zwemplateau, dat een paar meter aan de toch al imposante lengte toevoegt.

Motorisering

De motorisering is voorzien met vier Volvo Penta D13-IPS 1.200 of IPS 1.350 aandrijvingen. De actieradius is voorzien op 475 zeemijl, 75 km. Op de werf in Groot Ammers is er alles aan gedaan om het geluidsniveau op alle snelheden onder de 72 dB(A) te houden. De eerste Zeelander 8 zal naar verwachting in de zomer van 2024 te water gaan.

Technische Specificaties

Lengte: 23,90 m.

Breedte: 6,40 m.

Diepgang: 1,60 m.

Motorisering: 4 x Volvo Penta IPS 1.200 of IPS 1.350

Actieradius: 475 nm / 875 km

Meer informatie: Zeelander

Lees op de boottesten site ook de tests van de Zeelander 7 en de Zeelander 5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site