Bruijs Coaster 14.00 OC: Mega-stoere Prijswinnaar

spot_img

Een van de opvallendste nieuwe jachten op de Amsterdam bootshow 2012 in de RAI, is de Bruijs Coaster 14.00 Open Cockpit. Tijdens Boot Düsseldorf werd dit waterverplaatsende jacht volgens velen terecht de trotse winnaar van de titel ´Europees jacht van het jaar ´.

Tweede prijs

Op de ´droge´ HISWA dong de Bruijs mee naar de tweede grote botenprijs, die van HISWA motorboot van het jaar 2012. De winnaar werd op 6 maart, de openingsdag van de beurs, bekend gemaakt. En de uitslag was unaniem. ,,Dit jacht verdient het om Hiswa Motorboot van het jaar te worden.”

Nieland

De jury van deze Nederlandse prijs was al net zo lovend als de Europese collega’s. “Deze stoere Coaster heeft een eigen scheepse uitstraling en is vernieuwend qua vorm.” Het jacht is ontstaan vanuit een unieke samenwerking met aan de ene kant het lijnenspel van de veelgeroemde ontwerper Willem Nieland en aan de andere kant de ruim 50 jaar jachtbouw-ervaring van de familie Bruijs. De jury: “Samen met de sterke vaarkwaliteiten en de degelijke constructie voegt dit schip echt iets toe aan de markt. Een boot waarop je je thuis voelt en de wereld mee rond wil varen”, aldus de jury.

Multiknik

Voorafgaand aan de proefvaart met dit stoere multiknikspant jacht merk je al bij de eerste aanblik: dit jacht imponeert. Het zijn niet alleen de stoere kop met de hoge verschansing die de botenliefhebbers in vervoering brengen, het is ook de combinatie met de voor Nieland kenmerkende rond verlopende daklijnen. Daarnaast is het zelf in te delen interieur op de door Bruijs kenmerkende stijl zonder opsmuk vormgegeven. Geen toeters en bellen maar eerlijk vakmanschap, die je aan de degelijke materialen en nette afwerking kunt aflezen.

Secuur

De motor van de Bruijs Coaster 14.00 is een betrouwbare turbo diesel, de Vetus Deutz DT 67, die om trillingen te verminderen is uitgevoerd met homokineet en stuwdruklager. Verder zijn aan boord alle comfort-voorzieningen voor een lange oversteek voorhanden. Bij het varen doet deze Bruijs precies wat je er van verwacht. De boot stuurt secuur, laat zich zonder overmatig geluid naar de rompsnelheid van 8,7 knopen (16 km/u) leiden en ligt als een comfortabel huis in de forse golven. Dit compacte jacht laat dromen over verre vaartochten werkelijkheid worden.

Scorebord Bruijs Coaster 14.00:

Constructie                             *****
Comfort & Ruimte                  ****
Ergonomie                              ****
Afwerking                               ****
Vaareigenschappen               ****
Prijs / Kwaliteit                       ****

Technische Specificaties

Lengte over alles; 14,65 m.
Lengte over dek ; 14,00 m.
Breedte; 4,70 m.
Diepgang; 1,35 m.
Doorvaarthoogte; 3,45 m.
Gewicht; 22.000 kilo
CE-Ontwerp-categorie: B
Staal: romp 5 mm, opbouw 4 mm
Motorisering: Vetus Deutz 170 pk
Bouwwijze multi-knikspant, 3 gangen, kimkielen
Brandstoftanks: 1.500 liter

Prijs: op aanvraag

Meer info

Disclaimer

Deze boottest is uitgevoerd in het najaar van 2011. Deze test kan in een andere vorm ook in andere media zijn gepubliceerd. Genoemde specificaties, prijzen en uitvoeringen zijn van het moment van testen. Kijk voor actuele prijzen en uitvoeringen op de website van de dealer. Zie het informatieblok onder de test.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site