Lifestyle 750 tender: strakke genietboot

spot_img

Deze boottest over de Lifestyle 750 tender is uitgevoerd in 2019.

Sinds de overname van het merk Lifestyle door het nieuwe Lifestyle Marine heeft de Noord-Hollandse sloepen- en tenderspecialist Krijgsman Watersport niet veel aan de modellen veranderd. Een van de populairste Lifestyle modellen is de tender 750, een strakke genietboot met een diesel onder de motorkist. Epco Ongering testte de Lifestyle 750 tender op een zonovergoten winterse dag

Lifestyle 750

Assortiment

Lifestyle sloepen en tenders stamt uit 2008 toen Koos Kleinbergen met dit merk begon. De onderneming heeft het merk vorig jaar overgenomen met als dealers Krijgsman Watersport en Sloepenspecialist.nl uit Sliedrecht. Er zijn maar liefst 12 verschillende modellen, van een bijna vijf meter metend sloepje tot en met de 818, een semi-cabin tender die ook snelvarend kan worden uitgevoerd. De Lifestyle 750 tender is de een na grootste uit het assortiment en direct zie je al aan de buitenkant dat het een extreem ruime, moderne tender is.

Lifestyle 750

Kaarsrecht

De zeeglijn is kaarsrecht en opvallend zijn de fraai uitwaaierende boeg en de afgeschuinde achterkant. De boot heeft een mooie dikke gelcoatlaag en dat weerspiegelt de goede bouwkwaliteit. Ook de binnenzijde van de Lifestyle is degelijk verwerkt en zorgvuldig afgewerkt. Achterop is een smal zwemplateau en een doorstap naar de ruime beschutte kuip. Achterin vind je een U-vormige bank met fijne diepe rugleuningen. De stuurconsole en de motorkist vormen een geheel. Aan weerszijden zijn lange smalle opstaptreden. Voorin is de indeling asymmetrisch doordat aan bakboord een console voor een koelkast is en de bank aan stuurboord doorloopt tot de opstaptreden. Onder de banken is prima opbergplek, afgedekt door de lange zitkussens. Ze zien er mooi uit en bieden goede ondersteuning.

Lifestyle 750

Veilig

Onder het voordek is een afgescheiden lage ruimte die je voor een toiletje kunt benutten. Een klein kritisch puntje is dat het hang- en sluitwerk wat steviger kan worden uitgevoerd. Mooi is dat op de geteste boot gebruik is gemaakt van de optie met echt teakhout. Dat is uitstekend met lijfhouten verwerkt en dat draagt bij aan de luxe uitstraling van de Lifestyle. Zelfs aan de binnenzijde is de bedrading voorin afgewerkt met een teakhouten strip. Verder is een diepe kuip fijn als je met kinderen vaart, dat geeft een veilig gevoel. De Lifestyle 750 tender is overigens net zo ruim als deze oogt. In totaal kun je met acht volwassenen breeduit en comfortabel zitten.

Lifestyle 750 tender

Aandrijving van de Lifestyle 750 tender

De standaardmotor is een 27pk driecilinder Craftsman diesel, met een Python drive stuwdruklager verbonden met de schroefas en de propeller. Optioneel is motorisering tot en met 150 0pk diesel mogelijk. Het hydraulische stuursysteem is standaard, een boegschroef staat op de optielijst, net als de kap, de zwemtrap en antifouling. Voor het overige wordt de Lifestyle 750 tender compleet geleverd met onder andere de mooie kussens en een rvs stootlijst.

Lifestyle 750 tender

Dirigeren

De geteste Lifestyle 750 is uitgerust met een 80 pk Craftsman diesel. Dat de boot stabiel is merk je direct zodra je wegvaart. De boot heeft een fijne lage doorvaarhoogte, zodat je gemakkelijk alle lage bruggetjes passeert. Direct valt op dat de tender zich prima de gewenste kant op laat dirigeren. Achteruit is manoeuvreren lastiger, dan is het handig als je de hulp van de boegschroef kunt inroepen. Maar over het algemeen voelt de tender fijn aan en heeft een mooie draaicirkel. Op kruissnelheid trekt de boot weinig golven en spoort prima, een teken van een goed onderwaterschip met een lange kiel. Fijn van de geteste boot met 80 pk is dat je lekker kunt opschieten.

Lifestyle 750 tender

Genieten

Als je gas geeft blijft de tender vlak, zodat je overzicht over het vaarwater behoudt. Wij klokten bij 4000 toeren een top van 31,6 km/u en op die snelheid is de boot uitstekend te controleren. Verder voelt de boot degelijk aan, stuurt precies en doet precies wat je van een tender mag verwachten, namelijk een comfortabele en stabiele basis bieden waar vanuit je optimaal kunt genieten van de natuur en je gezelschap. Naast de ruimte en de stabiliteit is de prijs een van de sterkste punten van de Lifestyle 750. Op de markt is een zo’n grote strakke, degelijk gebouwde, goed varende tender met een vanafprijs van €35.450 uniek.

Lifestyle 750 tender

Technische Specificaties Lifestyle 750 tender

Lengte:                        7,50 m.

Breedte:                     2,35 m.

Diepgang:                   0,55 m.

Doorvaarhoogte:        1,20 m.

Waterverplaatsing:    1400 kg

Motorisering:             27-150pk diesel

Prijs vanaf:                  € 35.450

Meer info:                  www.lifestylemarine.nl  

Deze boottest kan eerder (gedeeltelijk) zijn geplaatst in Yacht Vision Magazine, de Telegraaf Vaarkrant, de Telegraaf VRIJ, Watersport-tv.nl, Honda Marine Magazine en/of Botentekoop Magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site