Narwhal 620: Spaanse furie

spot_img

Deze boottest van de Narwhal 620 is uitgevoerd in 2016. Klik HIER om direct naar de video te gaan.

Het RIBmerk Narwhal is bij de meeste consumenten onbekend. Professionals, zoals Waterpolitie, reddingsbrigades en brandweer maken echter vaak gebruik van deze stoere Spaanse boten. Wij testten de Narwhal 620 met Yamaha F 175 aan de spiegel.

Narwhal 620

Voor professionals

De boot is vooral bij professionals populair doordat de polyester bodems zijn volgeschuimd. Daardoor zijn ze niet alleen onzinkbaar, je kunt ze niet eens onder water duwen. Het drijfvermogen is ongeëvenaard, zelfs als je met lekke tubes zou moeten varen.

Narwhal 620

Hoog liggende tubes

De geteste RIB had een simpele console met tweepersoons stuurbank. Dat een voetensteun ontbreekt wordt volledig goedgemaakt door de sublieme vaareigenschappen. In de romp zijn vier hijsogen aangebracht. Zoals het hoort, liggen de tubes hoog boven het water. De rompconstructie en de verbinding met de 57 cm diameter PVC-drijvers is onberispelijk. Achterin is een kleine lenspomp, voorin en onder de stuurbank zijn nette opbergruimtes met eenvoudige sluitingen.

Narwhal

Wispelturige Narwhal 620

Bij het accelereren blijft de Narwhal mooi vlak en bij normaal gebruik is weinig trim nodig. Wil je per se de laatste paar kilometers uit de boot-motorcombinatie persen, dan moet je wel fors trimmen en dan wordt deze Spaanse furie ietwat wispelturig. Dit ontstaat doordat er dan maar een kort stukje van de bodem contact heeft met het water wat weer positief voor het brandstofverbruik en de topsnelheid is.

Narwhal

Boven de 90 km/u

Gelukkig is het ‘chinewalken’ gemakkelijk op te lossen door langzaam gas terug te nemen. Met de viercilinder zestienklepper Yamaha 175 pk viertakt wordt een top van 85 km per uur geklokt. Maar importeur Frans Zaal uit Vinkeveen verzekert dat de combinatie op vlak water en met maar 1 persoon aan boord dik boven de 90 km/u scoort. Deze gooi-en-smijt boot laat zich in snelle bochten en op dikke golven van haar beste kant zien. Dan merk je dat deze boot zich in stormachtige omstandigheden en op ruim water helemaal thuis voelt.

Narwhal

Beoordeling Narwhal 620:

Cijfer 7,8

Comfort & Ruimte: ***

Ergonomie: ***

Afwerking: ****

Vaareigenschappen: ****

Prijs / Kwaliteit: ***

Narwhal

Technische Specificaties: Narwhal 620

Lengte: 6,20 m

Breedte: 2,41 m

Diepte: 1,20 m

Tubediameter: 57 cm

Motorvermogen: 100-175 pk

Importeur: Frans Zaal Watersport

Prijs: vanaf ca. € 18.500

Deze boottest kan eerder (gedeeltelijk) zijn geplaatst in Yacht Vision Magazine, de Telegraaf Vaarkrant, de Telegraaf VRIJ, Watersport-tv.nl, Honda Marine Magazine en/of Botentekoop Magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site