Vulture Admire 735: uniek en onuitwisbaar

spot_img

De boottest van de Vulture Admire 735 is uitgevoerd in 2021 met een 29 pk dieselmotor.

Af en toe verschijnt er een sloep op je netvlies die een onuitwisbare indruk achterlaat. Zo’n sloep is de Vulture Admire 735 van de Gier Jachtservice in Enkhuizen. Je ziet direct dat het geen dertien in een dozijn sloep is, maar eentje die met liefde is ontworpen en gebouwd.

Vulture Admire 735

Ervaren

Voor wie de Gier niet kent, het is een gerenommeerd bedrijf dat alle werkzaamheden aan alle boten kan verrichten. Van een boegschroef of stabilizers inbouwen tot een complete refit met nieuwe dekken en een schilderbeurt aan toe. Logisch dat zo’n ervaren bedrijf precies weet hoe je een aluminium boot bouwt die aan alle denkbare eisen voldoet.

Het interieur weerspiegelt de ambachtelijkheid van de werf. Je ziet er prachtig gelakt houtwerk, maar ook banken met kussens waar de oude Walter Bentley, schepper van het legendarische luxe automerk, zijn vingers bij zou aflikken. Hier zijn luxe en stijl naadloos verenigd. Zelfs de opstaptreden zijn vormgegeven als een modern kunstwerk.

Elegant

De lijn is elegant, met een flinke zeeg en dat betekent dat de lijn van de hogere boeg vloeiend verloopt naar lager in het achterste deel. De kuiprand is verhoogd zodat je hogere rugleuningen hebt en beter beschermd bent tegen opspattend water. Als je deze Amire van bovenaf bewondert, zie je dat de boot niet rechttoe rechtaan is maar dat deze voorin iets breder is dan achterin, dus een soort druppelvorm heeft. Uit proeven is gebleken dat deze vorm beter door het water gaat dan strak gelijnde boten. Daarom trek je ook nauwelijks golven.

Vulture Admire 735

Semi custom-built

Onder de prachtige motorkist is een Volvo Penta D1-30 ingebouwd, een driecilinder diesel en een fijne rustige motor. De inbouw is perfect, dat zie je zo. Mocht je een grotere motor willen, dan kan dat natuurlijk. De Admire is semi-custombuilt, wat betekent dat je heel veel keuzes zelf kunt maken om de boot aan jouw wensen te laten voldoen. Dat geldt niet alleen voor de motor, maar ook voor de kleur van de romp, de kussens of de buiskap. De indeling is gericht op comfort voor een man of zes, handig is dat de ruimtes onder het voor- en achterdek goed te bereiken zijn. Ook onder de banken heb je volop opbergplek.

Genieten

Varen met de Vulture Admire 735 is genieten. De multiknikspant boot glijdt als een zwaan door het water, maar kan met een beetje gas erbij ook de golven op het IJsselmeer goed aan. Je zit als een vorst, de motor werkt rustig en betrouwbaar. Dankzij een hydraulisch bekrachtigd visstaartroer draait de Admire kort.

Hoog relaxgehalte

Dit is een elegante boot met een onwaarschijnlijk hoog relax gehalte. Als je hiermee op stap bent vergeet je alle zorgen. De prijs van deze perfect gebouwde en afgewerkte Vulture Admire 735 begint bij €69.000. Helemaal compleet.

Technische gegevens: Vulture Admire 735

Lengte (m.)7,35
Breedte (m.)2,20
Diepgang (m.)60 cm
Waterverplaatsing (kg.) 
Motor pk (kW)Volvo Penta D1-30, 29 pk
Vanaf-prijs (incl. btw)€ 69.000
Meer informatie:www.vulture-yachts.nl  

Deze boottest is (gedeeltelijk) eerder geplaatst in Yacht Vision Magazine, de Telegraaf Vaarkrant, de Telegraaf VRIJ, Watersport-tv.nl, Honda Marine Magazine en/of Botentekoop Magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site