Bayliner Element CC6E, Mean Machine

spot_img

Deze boottest is uitgevoerd in 2018.

De Elements van het Amerikaanse Bayliner zijn eenvoudig ingedeeld, hebben een centraal geplaatste console en een dikke buitenboordmotor aan de spiegel. Ook de Bayliner Element CC6E is budgettair interessant en multifunctioneel als familieboot, visboot of waterski-boot te gebruiken.

Bayliner Element

Prijs-kwaliteit

Het Amerikaanse Bayliner maakte ooit zeilboten, maar is tegenwoordig onderdeel van de Brunswick groep waar ook SeaRay, Boston Whaler en Mercury toe horen. De werf produceert op locaties in Tennessee, Washington, Mexico, Brazilië, Polen en Portugal enorme aantallen sportboten met een interessante prijs en een prima prijs-kwaliteitverhouding. De Element lijn heeft een nieuw en gepatenteerd onderwaterschip met een M-vorm, waardoor de boot opvallend stabiel en koersvast is. Bovendien ontstaat hierdoor een groter interieur-volume in de boeg. Er zijn verschillende varianten, met stuur aan de zijkant of zoals getest met centraal geplaatste stuurconsole.

Bayliner Element

Overzichtelijk

Voorop is met vulstukken een enorm zonnedek te maken, dat tot aan de console loopt. Er onder zijn drie fraaie opbergruimtes, waarin de degelijke constructie zichtbaar is. De console is breed, zodat aan de zijkant optioneel hengels kunnen worden geplaatst. Aan de voorzijde is een bankje. Onder de console is ook een opbergruimte, ideaal voor de zwemvesten en kussens. De stuurpositie is verstelbaar en de stuurbank is breed genoeg om er met zijn tweeën te zitten. Het dashboard is overzichtelijk en de kleine gebogen ruit beschermt prima tegen de wind.

Bayliner Element

Budgetboot

Achterop zijn drie verschillende bankjes waarvan de buitenste klapbaar zijn. Ook hier is er naast de brandstoftank en de accu voldoende opbergruimte. Achterop is naast de motor een veilig, diagonaal geplaatst zwemtrapje. De ervaring van de werf zie je terug in de handige beugel naast de opklapbare trap. De afwerking is in orde en alleen aan details als zichtbare schroeven in de steunen van het zonnedek, zie je dat het een budgetboot is.

Bayliner Element

Prijs van een budgetsloep

Aan de spiegel hangt een 80 pk Mercury, een motor die je stationair nauwelijks hoort lopen. De draaicirkel is binnen 2,5 bootlengtes uit te voeren, normaal voor een sportboot. Achteruitvaren vergt enige oefening, want door de andere vorm van het onderwaterschip reageert de lichte boot met zware motor net even anders. Op open water noteren we 50 km/u als topsnelheid. Er is nauwelijks trim nodig, maar desgewenst kan er voor het wakeboarden een mooie golf worden gemaakt. De boot springt gemakkelijk van golf naar golf en gedraagt zich als een echte ‘mean machine’, een boot die meer aankan dan haar bemanning. En dat allemaal voor een prijs van een budgetsloep uit een lagelonenland, onder de €30.000.

Bayliner Element

Beoordeling:

Cijfer 7,6

Constructie ***

Comfort & Ruimte ****

Afwerking ***

Ergonomie ***

Vaareigenschappen ****

Prijs/Kwaliteit  ****

Technische Specificaties Bayliner Element CC6E

Lengte: 5,57 m.

Breedte: 2,29 m.

Diepgang: 0,49 m.

Waterverplaatsing: 907 kg

Motorisering: 30-115 pk

Prijs vanaf: € 15.750 ex motor

Meer info: www.hollandsport.nl

Met dank aan watersport-tv.nl

Deze boottest kan eerder (gedeeltelijk) zijn geplaatst in Yacht Vision Magazine, de Telegraaf Vaarkrant, de Telegraaf VRIJ, Watersport-tv.nl, Honda Marine Magazine en/of Botentekoop Magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site