Bluegame BGX60: doordachte klasse

spot_img

Deze boottest van de Bluegame BGX60 is uitgevoerd in 2021.

Een jacht wordt officieel een superjacht genoemd als het groter is dan 24 meter. Het is echter niet de maat die bepaalt of een superlatief van toepassing is, maar het succes van het concept. In dat opzicht is de nieuwe Bluegame BGX60 een waar superjacht.

Bluegame

Karakter

Bluegame bestaat al langer, maar is sinds een paar jaar dochter van Sanlorenzo. Inmiddels verkocht Lengers Yachts uit Muiden al een kleine 20 Bluegames. Bluegames zijn jachten met karakter, hebben een onderscheidend modern uiterlijk en zijn in alle onderdelen gezegend met de laatste stand van de techniek.

Bluegame

Privacy centraal

De huisontwerper van de Bluegame BGX60 is Luca Santella, een gepassioneerde Italiaan, die de laatste nautische inzichten combineert met moderne styling. Hij stelt de lifestyle van de eigenaar centraal en creëerde een lay-out waarin 2/3 van de boot als privé gebied kan worden gezien. Voor gasten en crew wordt goed gezorgd, maar de privacy van de eigenaar staat centraal. En dat voel je, het jacht ademt doordachte klasse. Liefhebbers van klassieke motorjachten hebben misschien moeite met de scherpe lijnen, de negatief geplaatste voorruit of de enorme Beach club achterop, op de hoeveelheid ruimte aan boord, de techniek en de vaareigenschappen kunnen ze zeker geen aanmerkingen hebben.

Bluegame

Beachclub

De indeling van de Bluegame BGX60 is even briljant als modern. Dat begint al bij het opstappen op de geweldige gangway, die ook als zwemtrap te gebruiken is. Het slimme zit ‘m in de treden, die altijd horizontaal blijven. Op het 5 meter lange achterdek kun je een flinke tender kwijt, maar de Beach club area is eigenlijk bedoeld voor het genieten op moderne loungebedden.

In de stuurboordzijde van de romp is volkomen onzichtbaar een tenderkraan geïnstalleerd, die een maximaal 500 kilo zware tender of waterscooter het achterdek op kan hijsen. Aan bakboord is een buitenkeuken met een enorm werkblad, dat je horizontaal opzijschuift bij gebruik van grill of spoelbak. Van hieruit stap je direct de salon binnen, die dankzij een schuifpui de toch al enorme Beach club met een paar meter vergroot. Mooi is dat de hele achter-pui met een elektrische hor te vrijwaren is van vervelende insecten. Hier zit je beschut, maar met vol zicht op het water.

Bluegame

Vijfsterren

De eigenaarshut is direct achter de achter-salon gelokaliseerd. Je stapt er gemakkelijk binnen en komt in een vijfsterren hotelkamer. Zelfs verwende actrices hebben hier niets te klagen dankzij een mega comfortabel bed, de eigen badkamer, een walk-in closet en een fraaie make-uptafel. Alles is modern en smaakvol vormgegeven met lichte kleuren, veel glas en stevige donkere accenten. Vanuit de eigenaarshut kom je rechtstreeks in de boven-salon. Naast zit- en eet-plek is dit ook de plek waar je de boot bestuurt. Het voorste deel is de brug, een prachtig vormgegeven carbon stuurbank en dashboard, waar de stuurman op twee schermen een oceaan aan techniek kan beheren. De negatief geplaatste voorruit heeft niet alleen in ruwe zeegang zin, deze is ook fijn omdat je nooit rechtstreeks zonlicht in het gezicht of op de instrumenten krijgt.

Bluegame

Boffi kombuis

Er is een elektrisch schuifdak voor het geval je toch de zon op het gezicht wil voelen. Aan bakboord is een soort kluisdeur naar het gangboord, die zeewaardig vacuüm afsluit. Naast het carbon stuurstation is de trap naar de VIP gastenhut. Het ontbreekt de gasten hier aan niets. Ze hebben volop ruimte en comfort. Het achterdeel van de salon is het zit- en eetgedeelte, met kombuis van het befaamde Italiaanse merk Boffi, voorzien van Bosch apparatuur. Ook deze salon heeft een schuifpui. Deze biedt toegang tot de gezellige zithoek op het achterdek. Dankzij ultra brede, deels overdekte gangboorden loop je gemakkelijk naar het voordek, waar je opnieuw een comfortabele zithoek aantreft. Uiteraard is hier een eigen koelkast. Helemaal voorop is het anker en landvasten-station en vind je ook de toegang tot de crew cabin met bed, douche, toilet en wasbak.

Bluegame

Lithium pakket

Ondanks de relatief bescheiden afmetingen heeft de Bluegame een enorm volume, vergelijkbaar met dat van een 75-voeter. Werkelijk elk plekje is benut om een genietplek te creëren, in- of uit de zon. Natuurlijk hebben alle ruimtes airco en een eigen tv, zijn de blinderingen elektrisch en zijn overal de mooiste materialen gebruikt. Heel bijzonder is de techniek die wordt gebruikt om alle comfortvoorzieningen als airco, was-droogcombinatie, televisies en het Seakeeper stabilisatiesysteem ook onder anker, dus zelfvoorzienend te kunnen gebruiken.

Dat kan, zonder de generator te hoeven starten, dankzij een enorm lithium accupakket dat met omvormers alle apparatuur 6-7 uur kan laten draaien. Ook de aandrijving is state-of-the-art. De motorisering is met twee Volvo-Penta IPS 1200 units. Dat zijn 900 pk dieselmotoren, gekoppeld aan draaibare pods met voorwaarts gerichte contra-roterende trekschroeven. Ze zijn efficiënter en dankzij computer aansturing ook eenvoudig met een joystick te bedienen. Zo kun je kinderlijk eenvoudig afmeren en er is zelfs een speciaal klein docking station in het gangboord. Overigens zijn er ook camera’s die je laten zien hoeveel ruimte je nog hebt.

Bluegame

Beachclub

Varen met de 20 meter lange Bluegame is verrassend eenvoudig. De techniek laat zich intuïtief bedienen en de boot doet altijd exact wat je wil. Bij het accelereren kun je alle vazen en decoratiestukken gewoon laten staan, want de boot blijft vlak en vaart heerlijk droog. Wel moet je niet te snel gas minderen, want dan loop je kans dat je Beachclub achterop nat wordt. De top is 31 knopen, dan vaart de 60 voeter even gemakkelijk als een forse tender. Erg handig is het Dynamic Positioning System, een virtueel ankersysteem dat de Bluegame met een druk op de knop exact op de plaats laat liggen. De motoren brengen de boot daarmee automatisch op de vooraf ingegeven gps-positie.

Uniek

De Bluegame BGX60 is een topproduct in haar segment. De prijs begint bij €2.350.000 ex btw. Het is een stoer jacht, uniek door de bijzonder styling, de perfecte afwerking en de uitstekende vaareigenschappen. Er is geen ander jacht op de markt, dat zo’n enorm inwendig volume combineert met slim, smaakvol design en techniek op het hoogste niveau.

Bluegame

Technische Specificaties Bluegame BGX60

Lengte: 9,02 m.

Breedte: 5,30 m.

Diepgang: 1,42 m.

Waterverplaatsing: 35 ton

Motorisering: 2 x Volvo Penta IPS 1050 of 1200

Prijs: vanaf 2.345.000 ex btw

Meer info: www.lengersyachts.com

Deze boottest kan eerder (gedeeltelijk) zijn geplaatst in Yacht Vision Magazine, de Telegraaf Vaarkrant, de Telegraaf VRIJ, Watersport-tv.nl, Honda Marine Magazine en/of Botentekoop Magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site