Da Vinci 35 E: Oogstrelende weekender

spot_img

Het Friese Da Vinci Yachts heeft anno 2015 ruim 100 compacte, retro-gestylde moderne motorjachten gebouwd. Hun laatste model, de Da Vinci 35 E, is genomineerd voor de HISWA Motorboot van het Jaar 2017-prijs. Wij testten deze oogstrelende weekender onder heftige omstandigheden op het Markermeer.

x

Combinatie

Een blik op de voorbij spuitende Da Vinci 35 E verraadt waarom de vakjury dit model heeft genomineerd. Het is een erg mooi gelijnde weekender die prachtig vlak door het water zoeft. De combinatie van klassieke lijnen en modern vaargedrag blijft voor een breed publiek aantrekkelijk. Bovendien is de uit Friesland afkomstige Da Vinci degelijk gebouwd en is op een hoog niveau afgewerkt. Het houtwerk is mooi en geeft een rijke uitstraling aan deze weekender.

Aangepast

De Da Vinci 35 E is de vernieuwde versie van de ’gewone’ 35. Een duidelijke verbetering is de verbreding van de gangboorden. Binnen valt op dat de stahoogte dankzij een paar slimme ingrepen naar 195 cm is verhoogd. Verder heeft de Da Vinci 35 E nu een afgesloten eigenaarshut voorin. De goede vaareigenschappen zijn te danken aan een paar kleine aanpassingen aan het onderwaterschip van haar voorganger. Mooi is dat dit jacht semi-custom built is, dus er zijn tal van aanpassingen te maken aan de persoonlijke wensen. De houtsoorten van het interieur, maar ook de verschillende raammogelijkheden van de Da Vinci 35 E zijn door de klant uit te kiezen.

Switching

Leuk is dat deze snel-varende versie met 2 x 170pk Volvo Penta D3 diesels onder de kuip nog een riante plek voor waterski’s of wakeboards heeft. Ook op de minder zware uitvoeringen, zoals de instapversie met 1 x 140pk, vormt deze plek een praktische ruimte voor proviand en vouwfietsen. Echt modern is dat de Da Vinci 35 E over het CZone digital switching-systeem van Mastervolt en Garmin beschikt. Dit systeem wordt ook op Volvo Ocean Race VO65 zeiljachten toegepast. Met dit systeem kunnen verlichting, verwarming en navigatie op de smartphone of de iPad worden geregeld.

Raffinement

Het sterkst komt de fraai gelijnde weekend-tender uit de verf bij hoge snelheid. Met de standaardmotor is een snelheid van 16 knopen, ongeveer 28 km/u haalbaar. In de geteste versie met 2 x 170 pk kun je uitgaan van 30 knopen, (57 km/u). De zwaarste motorisering is goed voor een top van 38 knopen, 70 kilometer per uur. Dat is een duizelingwekkende snelheid met dit 5,5 ton wegende jacht. Toch worden op het ruige water de golven moeiteloos genomen. En met de soepele hekdrives kun je een aquarel in de golven schilderen. De Da Vinci 35 E is een ode aan haar naamgever door de combinatie van Italiaans raffinement en uitgekiende toepassing van de wetten van de natuur.

x

Disclaimer

De boottest van de Da Vinci 35 E is uitgevoerd in 2016 en delen van deze test kunnen eerder in andere media zijn gepubliceerd. Alle genoemde specificaties, prijzen en uitvoeringen zijn van het moment van testen. Kijk daarom voor actuele prijzen en uitvoeringen op de website van de producent of dealer. Zie hiervoor het infoblok onder deze test.

x

Cijfer: 8,2

Scorebord:

Constructie***
Comfort & Ruimte***
Ergonomie****
Afwerking****
Vaareigenschappen****
Prijs/ Kwaliteit***
x

Technische Specificaties

Lengte o.a.:10,60 m.
Breedte:3,35 m.
Diepgang:0,80 m.
Waterverplaatsing5500 kilo
Motorisering:140 – 2 x 220 pk Volvo Penta
Prijs:€ 260.000
Meer info:www.davinciyachts.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site