Twee Nederlandse winnaars bij Europese Zeiljacht van het Jaar verkiezing.

spot_img

Afgelopen weekend zijn op Boot Düsseldorf de winnaars van de Europese Zeiljacht van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. Onder de genomineerde jachten waren vier Nederlandse inzendingen, de Bestevaer 36, de Contest 50 CS, de Pointer 30 en de Saffier SE 24 Lite.

Nederlandse winnaars

Uiteindelijk vielen twee Nederlandse jachten in de prijzen voor de Europese Zeiljacht van het Jaar verkiezing. Zoals bij vrijwel elke verkiezing won Saffier Yachts een hoofdprijs voor de Saffier SE 24 Lite, die afgelopen jaar ook al Hiswa zeiljacht van het jaar was geworden. Een speciale duurzaamheid-vermelding was er voor de Bestevaer 36 van KM Yachts. Beide jachten zijn door boottesten afgelopen jaar getest en op deze site beschreven.

De winnaars in de verschillende categorieën:

Family Cruiser: Bavaria C 46

Luxury cruiser: Arcona 50

Multihull: Outremer 52

Special Yacht: Saffier SE 24 Lite

Afgelopen jaar won de Saffier SE 24 Lite op de Hiswa te Water de Zeilboot van jet jaar Innovatie Award.

Speciale Vermelding Duurzaamheid: Bestevaer 36

De Bestevaer 36 was tijdens de Hiswa te Water 2023 genomineerd voor de Zeilboot van het Jaar innovatie Award

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site