COLUMN: Kabouterzeilen

spot_img

Een vriend van me is een makkelijke prooi voor grapjes. Als fanatieke zeiler wil hij altijd bewijzen dat hij het spelletje beter beheerst dan ik. Daarom vliegen de pesterijtjes heen en weer als we elkaar zien. In de winter gaat hij door met zeilen. Niet met een droogpak aan, maar met een droog pak aan de kant.

Radiografisch zeilen is volgens hem de ultieme winterhobby voor zeilers. Als ’echte’ zeiler haal ik daar mijn neus voor op. Wanneer het te koud is, trek je gewoon een warmer pak aan of zoek je een warmere streek op. Om hem te plagen, noem ik radiografisch zeilen altijd kabouterzeilen. Want ik had het niet zo op volwassen mannen die met hun joystick apparaten aan de kant naar dobberende bootjes staan te turen. Had.

Totdat ik een keer zo’n joystick in mijn handen kreeg geduwd en ik een Micro Magic vooruit moest zien te krijgen. Lastig, maar toen het lukte, werd het echt leuk. Sorry, radiografische zeilers! Het is inderdaad veel te leuk om er grappen over te maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site