Linssen 36 Deckbridge: solide klassieker

spot_img

In Limburg waait een andere wind dan in de rest van ons land. Limburgers leven Bourgondisch en klagen minder. Wellicht heeft die positieve levenshouding ertoe geleid dat het goed gaat met de Limburgse boten-branche. Zo bouwt Linssen uit Maasbracht er vrolijk op los en introduceert het ene na het andere nieuwe model. Wij testten op de Maas de Linssen 36 Deckbridge.

Termen

Waar andere merken spreken van een flybridge, gebruikt Linssen haar eigen terminologie en noemt de boten met een stuurstand boven op het salondak ‘deckbridge’. En waar de meeste flybridges vanaf het achterdek worden beklommen, heeft Linssen met een goede verklaring de trap naar het deckbridge aan de voorkant van de boot. Het vergoot de ruimte op de topverdieping en de stuurman kan bij het afmeren snel naar het voordek. Bovendien kan deze in de gaten houden wie er omhoog en weer naar beneden gaat. Dat komt de veiligheid op de Linssen 36 Deckbridge zeker ten goede.

Knikspant

De Linssen 36 Deckbridge is een relatief smalle, klassiek ogende boot met niet al te brede gangboorden. Ondanks de beperkte buitenafmetingen is de binnenruimte daardoor groot. Want meestal ben je binnen en de wat lastiger passage over het gangboord komt minder vaak voor. Dus heb je meer en langer plezier van een grote leefruimte. De constructie van de knikspant boot is degelijk en dat geldt ook voor de afwerking, die je als solide kunt omschrijven.

Riant

De Linssen 36 Deckbridge is een jacht uit de Classic Sturdy lijn en is eigenlijk bedoeld voor twee personen. De eigenaarshut is ruim, maar de salon biedt op de banken een alternatieve slaapplek voor vrienden of kleinkinderen. Linssen is een meester in het indelen van compacte ruimtes, maar in deze boot is de doorgang naar de eigenaarshut vrij smal. Dit komt doordat de doucheruimte aan de ene kant en het toilet aan de andere zijde zeer ruim en luxe zijn uitgevoerd. Ook het kombuis aan bakboordzijde van de salon is prachtig. Overal is minimaal 1,95 m stahoogte en de overdekte kuip achter de salon biedt een heerlijke beschutte plek buiten. Wie in de zon wil zitten of liggen komt op de riante deckbridge (15 m2) niks te kort, want deze is zelfs tot over het achterdek doorgetrokken.

Koersvast

De motor van de 36 is een Volvo Penta diesel van 75 pk, die opvallend stil zijn werk doet. Voor het manoeuvreer-gemak is de boot voorzien van een boeg- en hekschroef. Als gevolg van een goed onderwaterschip is de boot koersvast en heeft toch een compacte draaicirkel. De boot vaart zoals deze er uit ziet: degelijk en koersvast. De prijs van €359.000 is voor een 36 voet jacht vrij fors, maar de boot is compleet en heeft dankzij de naam Linssen na een aantal jaren gebruik gegarandeerd een hoge restwaarde.

Disclaimer

De boottest van de Linssen 36 Deckbridge is uitgevoerd in 2015. Delen van deze test kunnen eerder in andere media zijn gepubliceerd. Genoemde specificaties, prijzen en uitvoeringen zijn van het moment van testen. Kijk voor actuele prijzen en uitvoeringen op de website van de dealer. Zie hiervoor het infoblok onder deze test.

Cijfer: 7,5

Scorebord:

Constructie****
Comfort & Ruimte***
Ergonomie***
Afwerking***
Vaareigenschappen****
Prijs/ Kwaliteit***

Technische Specificaties Linssen 36 Deckbridge

Lengte over alles 11,10 m

Breedte 3.45 m

Diepgang 1.00 m

Kruiphoogte: 3.10 m

Waterverplaatsing: 13,7 ton

Prijs vanaf: € 359.000

CE-ontwerpcategorie: C

Werf: Linssen Yachts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site