Zeiljacht ‘primeurs’ op Boot Düsseldorf

spot_img

Hier op Alfabetische volgorde de lijst van primeurs en “bijna primeurs” van zeiljachten die je op Boot Düsseldorf 2024 niet mag missen. Sommige jachten hebben we vorig jaar ook al in de Messehallen gespot, maar zijn de moeite van het bekijken zeker waard. Klik je op de lichtblauw gekleurde naam van het jacht, dan verwijzen we door naar de pagina van de Nederlandse vertegenwoordiger of de bouwer.

Arcona 50

Nieuw jacht van de Zweedse werf, maar getekend door de Deen Niels Jeppesen, die X-Yachts met zijn ontwerpen groot heeft gemaakt. Dubbele roerbladen een spiegelgarage voor de bijboot en een tuigage met een mast die is voorzien van drie paar zalingen.

Bavaria C 46

Dit ontwerp van Maurizio Cossutti heeft een hoge vormstabiliteit dankzij de brede waterlijn. De C46 heeft een enkel roerblad en onderdeks plek voor maximaal vijf hutten. Door de variabele dek-layout is deze Beier van comfortcruiser tot clubracer te transformeren.

Bénéteau Oceanis 37.1

Met dit model wordt de vernieuwing van de Oceanis lijn die in 2017 begon afgerond. Opvallend zijn de scherpe kimmen die over de hele romp verlopen en zorgen voor een sportieve look plus een goede stabiliteit.

Bénéteau First 36

Deze racer is ontworpen door Lorenzo Argento en wordt door Seascape in Slovenië gebouwd. Het jacht is extreem licht, zonder gebruik te maken van extreme en kostbare materialen. Dat lukte door bij de bouw op elk grammetje te besparen.

Contest 50 CS

De werf uit Medemblik heeft op de bestaande romp van Judel/Vrolijk & Co naast de versie met achterhut (49CS) ook een versie met middenkuip gebouwd. Het interieur is ruitelijk en heeft een grote centrale eigenaarshut.

Dufour 44

Umberto Felci tekende dit topmodel van de Dufourwerf, met opvallende rompramen en keuze uit een overlappende genua of een zelfkerende fok. Opvallend is de zeshoekige salontafel waar tot tien man aan plaats kunnen nemen.

Dufour 41

Een zeiljacht met twee hutten met tweepersoonsbed in het voorschip is een unicum. Dat kan door de breedte van 4,30 m en de ronde neus die door Felci zijn vormgegeven. Ook zorgt de grote breedte voor een grote mate van aanvangsstabiliteit.

Elan Impression 43

Humphreys Yacht design is verantwoordelijk voor het vernieuwen van de Impression lijn, maar de styling is in handen gegeven van de befaamde Italiaanse studio Pininfarina. Het jacht is in een eigenaar- of een charterversie verkrijgbaar.

Flaar 24

Deze multifunctionele daysailer komt uit Hongarije, weegt dankzij bouw in carbon slechts 750 kilo en is maar 2,53 m breed. Mede dankzij de ophaalbare zwenkkiel is de Flaar goed trailerbaar. Onderdeks van deze racer zijn vier slaapplaatsen met basaal comfort.

Hallberg-Rassy 69

De HR 69 is het grootste jacht van de Zweedse familiewerf die al 0 jaar klassejachten bouwt. Het jacht heeft een riante middenkuip met twee stuurplekken en een flush voordek. Er is als alternatief voor de karakteristieke voorruit ook een hardtop beschikbaar.

Hanse 410

De 410 is het derde ontwerp van Berrett-Racoupeau voor de Duitse werf. De breedte is enorm en de kimmen verlopen over de complete lengte van de romp. Er zijn van de Hanse 410 twee- of drie-cabine versies verkrijgbaar.

Jeanneau Sun Odyssey 350

Tien jaar geleden kwam Jeanneau met de SO 349, waarvan er inmiddels al meer dan 1000 zijn gebouwd. Dit is de opvolger met een extra brede romp, walkaround dek, achterstagloze tuigage en onderdeks keuze tussen twee of drie hutten.  

Jeanneau Yachts 55

Deze mega cruiser is tijdens de Boot van het Jaar testdagen door het boottesten team al aan de tand gevoeld. De indeling is bijzonder innovatief, zelfs voor een jacht met zoveel ruimte. Lees verder op: https://boottesten.nl/jeanneau-yachts-55-briljante-bluewater-cruiser/

Maxus 35

De Poolse Maxus werf bouwde een interessant instapmodel dat zich in de drukke 10 meter markt zal moeten bewijzen. Er zijn drie kielopties, met ophaalbaar zwaard, hefkiel of vaste kiel. Standaard zijn twee hutten, optioneel is een derde hut verkrijgbaar.

Moody 48 DS

De letters DS staan voor deksalon en dat garandeert veel comfortabele beschutte ruimte. De kuip is op hetzelfde niveau als de salon met panoramisch uitzicht naar buiten. Deze ‘monomaran’ combineert de voordelen van een catamaran met die van een monohull.

Pointer 30

Jachtwerf Heeg heeft een slimme weekender voor het binnenwater gebouwd met een slanke romp. Voorin de kajuit is een smal tweepersoonsbed, in het midden een sofa met aan de andere kant twee draaistoelen en achterin zijn twee ruime hondekooien.

RM 1380

Marc Lombard tekende de 1380 voor de Franse werf. Het houten jacht met polyester dek heeft twee kimkielen waarmee het kan droogvallen. Als Blue Water cruiser kan de boot met een werkplaats op de plek van de achterhut en een dodger worden uitgevoerd.

Saffier Se24 Lite

Deze sportieve daysailer is ook al in het kader van de Boot van het Jaar verkiezing getest. Er is een sobere kajuit, maar de zeileigenschappen zijn fabuleus. Lees de hele test van boottesten op: https://boottesten.nl/saffier-se-24-lite-serieuze-speelboot/

Sunbeam 29.1

Uit Oostenrijk komt de splinternieuwe 2.1, een jacht dat dankzij haar opvallende uiterlijk voor veel gesprekstof zal zorgen. De boot heeft een helmstok die twee roerbladen bedient en een hydraulische zwenkkiel. Onderdeks zijn modules voor kombuis en natte cel verkrijgbaar.

Swan 58

Zoals elke Swan is dit weer een jacht voor fijnproevers met een goedgevulde achterzak. Het door German Frers Design ontworpen jacht heeft een flush dek en een dinghy garage. Het combineert veiligheid met optimale zeileigenschappen voor een shorthanded bemanning.

Kijk voor meer informatie op de site van Boot Dusseldorf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site