XO Cruiser: zomerse slechtweer boot

spot_img

Het Finse XO Boats, bouwer van de XO Cruiser, is sinds 2008 producent van een lijn snelle motorboten die niet goed te vergelijken zijn met een doorsnee sportboot. Opvallend goede vaareigenschappen, een bouwwijze om zwaar weer te trotseren en een stoer, tijdloos voorkomen maken XO boten uniek. De vorig jaar geïntroduceerde XO Cruiser heeft hiermee de aansprekende nominatie motorboot van het jaar in de wacht gesleept.

Een primeur op de botenbeurzen in 2017 was de XO Cruiser. Op een lengte van 9,5m geheel toegespitst op genieten van een mooie zomerdag. Maar het blijft wel een XO waar ultieme vaareigenschappen, vooral in slecht weer, onlosmakelijk aan verbonden zijn. Het maakt de XO Cruiser tot een boot waar je nooit mee in de problemen komt wanneer het weer omslaat.

Optimaal genieten

De Cruiser is uitgerust met alles wat nodig is voor een mooie dag of fantastisch weekend op het water. Geniet van de zon op een groot zonnebed in het achterschip met een uitnodigend zwemplatform aan je voeten. Een druk op de knop waarmee een bar en barbecue tevoorschijn komt voor het bereiden een onvergetelijke maaltijd. Een dinertafel met voor 6 personen een zitplaats. En met twee koelkasten aan boord is een gekoeld drankje altijd binnen handbereik.

Onder het voordek is in een riante cabine voorzien met een dubbel bed en een volwaardige badkamer met douche, toilet en wasbakje. In deze cabine en in de kuip onder een canope kunnen vier personen overnachten.

Outboards

Als product van deze tijd is de XO Cruiser uitgerust met een enkele of dubbele outboard van max 350PK. De eerste exemplaren die de Finse werf te water laat zijn voorzien van alle denkbare opties om de mogelijkheden van deze boot optimaal tot hun recht te laten komen, zowel varend over een knobbelige zee als relaxend aan een ankerlijn.

Onverwoestbaar

Een aluminium web van spanten en oversized stringers vormt ook voor de Cruiser het uitgangspunt. Hier komt een 5 tot 8mm dikke huid op uit ALMG 4,5/5083 aluminium platen. In de romp wordt een polyester binnenschaal gemonteerd. Naadloos en onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze composietbouw verenigt het beste van twee werelden. De ongelofelijk stijve en rigide aluminium romp kan tegen een stootje

Met een polyester deck lay-out ontstaat een optisch en ergonomisch geoptimaliseerd binnenwerk uit prettig aanvoelend polyester. Loeisterk dus maar nog steeds lichtgewicht waarmee spectaculaire snelheden gehaald kunnen worden, ook wanneer het waait en er een golfslag staat waar andere snelle boten liever voor in de haven blijft liggen.

Explorer

Stilstand is achteruitgang. Om de positie als snelgroeiende werf te behouden komt XO ieder jaar met een spectaculair nieuw model. Voor 2018 is dat de Explorer, een slechtweer versie van de XO Cruiser. Op basis van dezelfde romp is voorzien in een gesloten stuurhuis en een half open boeg. Hieronder is nog steeds accommodatie te vinden om een weekend of langer in luxe door te brengen. Dit nieuwe familielid werd op Boot Düsseldorf onthuld.

Technische Specificaties 
Lengte o.a.:9,50 m.
Breedte:2,75 m.
Diepgang:1,05 m.
Waterverplaatsing4400kg zonder motor
Motorisering:max 2×350 pk
CE certificeringB
Meer info:www.xoboats.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Laurens Koster
Laurens Kosterhttps://boottesten.nl
Vanuit zijn voorliefde voor watersport begon Laurens in 2000 met een webwinkel voor watersport-accessoires. Dat was in een tijd waarin E-Commerce nog in de kinderschoenen stond. Naast het pionieren in online verkoop ontwikkelde hij zich verder in het creëren van websites, zowel voor zichzelf als voor anderen. Rond die tijd begon hij ook met het maken van redactionele teksten voor Boten.nl Magazine, Boatshop24 Magazine en later BotenteKoop Magazine. Het schrijven van pakkende artikelen met excellent beeldmateriaal is zijn hoofdactiviteit geworden. Sindsdien heeft hij vele boten getest, bedrijven gerecenseerd en mooie watersport-merken beschreven.
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site