Aquaparx RIB 360: Speelgoed-RIB

spot_img

De boottest van de Aquaparx RIB 360 is uitgevoerd in 2017 met een 15 pk Aquaparx motor. Genoemde prijzen zijn uit dat jaar.

Ook met een klein budget kun je tegenwoordig varen. Doordat opblaasboten met harde bodem in lagelonenlanden op grote schaal worden geproduceerd, heb je al voor een paar duizend euro je eigen stuiterbootje. Motortje aan de spiegel en gassen maar.

Aquaparx RIB 360

Budgetboot

Aquaparx is een Nederlands merk opblaasboten die in China worden geproduceerd. De prijzen zijn zo aantrekkelijk, dat ze bereikbaar zijn voor een breed publiek. Ga maar na, de geteste Aquaparx RIB 360 kost zonder motor €2.905. De importeur levert er een Aquaparx 15 pk motortje (€2.890) bij. De prijs van de complete combinatie met 15 pk motor, roeiriemen, plak-set en andere toebehoren komt uit op €4.950, een echte budget boot dus.

Aquaparx RIB 360

Stoere accenten

De drie en een halve meter lange RIB ziet er leuk uit. Het is een compact, vriendelijk ogend bootje dat extra stoere accenten krijgt door de beugels om de stuurconsole en boven de motor. Het polyesterwerk oogt degelijk. Maar de wat rammelende stuurconsole en de knevels op de zitkisten verraden low-budget keuzes. Dat kan ook niet anders.

Aquaparx RIB 360

Polyester eindstukken

De boot heeft drie 49 cm pvc-tubes met kunststof ventielen en in alle tubes zijn polyester eindstukken gebruikt. Voorop voor de stevige kikker, achterop kun je de holle eindstukken als zwemtrap gebruiken. Onder de stuurbank is de plek voor de brandstoftank en de accu. Andere spullen kun je onder het voorkussen kwijt. Rondom zijn voldoende goede handgrepen.

Aquaparx RIB 360

Licht

Door de indeling bevindt het meeste gewicht zich achter in de lichte, slechts 150 kilo wegende boot. De motor weegt 61 kilo, brandstof en accu ca. 30 kilo en dan komt daar ook nog de bestuurder bij. Het leidt tot fors steigeren bij het wegvaren. Het motortje, een Aquaparx 15pk heeft op de koude dag wat moeite met aanslaan, maar loopt verder rustig.

Aquaparx RIB 360

Driften

Bij het varen valt op dat de tubes dicht op het water liggen, zodat je elk golfje voelt. Na enige tijd, raak je gewend aan het driftende vaargedrag en kun je daar lekker mee spelen. De topsnelheid is 35 km/u en dat is hard zat op dit speelgoed-RIBje. De Aquaparx RIB 360 is bedoeld voor jonge watersporters die er op vlak water veel plezier mee kunnen beleven.

Aquaparx RIB 360

Beoordeling:

Cijfer 5.6

Constructie                 ***

Comfort & Ruimte      **

Afwerking                   **

Ergonomie                  **

Vaareigenschappen   **

Prijs/Kwaliteit             ****

Technische Specificaties Aquaparx RIB 360

Lengte: 3,60 m.

Breedte: 2,00 m.

Waterverplaatsing: 150 kg

Motorisering: 15-30 pk outboard

Tubes: pvc, Æ 49 cm

Prijs vanaf: € 2.905 excl. motor (motor €2.890) combi: €4.950

Meer info: www.aquaparx.nl

DDeze boottest is (gedeeltelijk) eerder geplaatst in Yacht Vision Magazine, de Telegraaf Vaarkrant, de Telegraaf VRIJ, Watersport-tv.nl, Honda Marine Magazine en/of Botentekoop Magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site