Boston Whaler Outrage 420: Amerikaanse droomboot

spot_img

Bij miljoenenjachten denken we meestal aan de paleizen die je bij Monaco ziet ronddobberen. Kastelen met de luxe en de uitstraling van een Grand Hotel. Dat het anders kan, bewijst Boston Whaler met hun topmodel: de 420 Outrage. Zoals ze zelf zeggen: hun eerste ’million dollar-boot’. Misschien wat onopvallend, zeker kostbaar, maar beslist de beste in haar klasse.

(c) Boston Whaler

Zeevissen

De Boston Whaler Outrage 420 is een 13 meter lange toer- en zeevisboot als bonus een ruime accommodatie voor een overnachting. Uiteraard is deze stoere ruig-waterboot uitstekend uitgerust voor het zeevissen en het snel varen. Zoals we gewend zijn van de werf uit Edgewater, Florida zijn de constructie en de afwerking onberispelijk. Het polyesterwerk is strak, de gelcoat is mooi dik, de technische installatie oogt voorbeeldig en het houtwerk is glimmend gelakt.

(c) Boston Whaler

Kluisdeur

Voor liefhebbers van het zeevissen is de deur aan de zijkant van de boot ideaal, want deze is handig bij het duiken of om grote vissen naar binnen te slepen. Het gaat daarbij om een polyester kluisdeur die de onverwoestbaarheid van de ‘Unsinkable Legend’ benadrukt. De boot is erop getest dat deze bij het binnenstromen van water via deze deur niets van het drijfvermogen verliest. Verder is de bodem volgens een geheim procedé vol-geschuimd, zodat je de boot zelfs doorgezaagd zou kunnen varen.

Stahoogte

Net onder de T-top bevindt zich een console met grillplaat, koelkast en spoelbak. De console vormt ook een meevaarbank achter de drie, elektrisch te verstellen, luxe fauteuils bij de stuurplek. Heel bijzonder voor een Boston Whaler is de kajuit met ruim twee meter stahoogte. Deze is bescheiden qua afmetingen, maar biedt naast een ruim tweepersoonsbed ook een fraaie natte ruimte. Op de boeg van de Outrage vind je een driepersoons ligbank met lekkere armsteunen en helemaal voor in de boeg een V-vormige bank rond een tafel. Het frame van de T-top heeft een geïntegreerde ladder, waarmee je naar het dak kunt klimmen. Daar hebben zeevissers de mogelijkheid voor een kleine flybridge met goed overzicht over het viswater en vind je een aantal hengelhouders.

Joekels

Voor de kleine jongetjes op de kade zijn aan de Boston Whaler Outrage 420 de vier buitenboordmotoren het meest imposant. Het gaat op de testboot om joekels van elk 350pk, samen goed voor 1400pk. Er is ook bescheidener motorisering mogelijk, bijvoorbeeld met 3 x 300 pk en dan haalt deze stoere zeevisboot nog altijd een top van rond de 68 km/u. Anno 2023 is ook uitvoering met vier 400 pk Verado V10 motoren of met 4 x 450 R motoren mogelijk. Met deze racemotoren loopt de Boston Whaler Outrage 420 een dikke 100 km/u. Ook zijn er drie van de fameuze Mercury Verado V12 motoren van 600 pk elk te installeren. Hiermee is ook een top van dik 100 km/u haalbaar. Amerikanen vinden de topsnelheid enorm belangrijk omdat ze graag snel naar de mooiste visgronden op 100-150 km afstand van de haven willen varen.

American Dream

De 4 x 350 pk Mercury Verado motoren zijn fluisterstil en kunnen bij het afmeren met de joystick worden bediend. Daarmee kun je dwars van een steiger wegvaren, wat bovendien opvallend rustig gebeurt. Ook weten ze de 14 ton wegende boot bij 6400 toeren naar een snelheid van ruim 46 knopen (85 km/u) te jagen. De Boston Whaler Outrage 420 vaart simpel en is onder alle omstandigheden volledig onder controle te houden. In de golven veert ze vriendelijk in en levert het best mogelijke vaargedrag. Deze Outrage weerspiegelt volledig de ’American dream’. Een boot waarmee elke selfmade miljonair zichzelf ziet varen omdat de superieure kwaliteit op afstand herkenbaar is.

Disclaimer

De boottest van de Boston Whaler 420 Outrage is uitgevoerd in 2016 en delen van deze test kunnen eerder in andere media zijn gepubliceerd. Alle genoemde specificaties, prijzen en uitvoeringen zijn van het moment van testen. Kijk daarom voor actuele prijzen en uitvoeringen op de website van de producent of dealer. Zie hiervoor het infoblok onder deze test.

Cijfer 9,2

Zie ook andere Boston Whaler boottesten

Scorebord:

Constructie*****
Comfort & Ruimte*****
Ergonomie****
Afwerking****
Vaareigenschappen*****
Prijs/ Kwaliteit***

Technische Specificaties Boston Whaler Outrage 420

Lengte o.a.:13,00 m.
Breedte:3,96 m.
Diepgang:0,79 m.
Waterverplaatsing14.000
Motorisering:4 x Mercury Verado 350 pk
Prijs:Op aanvraag
Meer info:kemperswatersport.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site