Nauta Cabin 980: Solide weekender

spot_img

De boottest van de Nauta Cabin 980 is uitgevoerd in 2012 met een 80 pk Vetus dieselmotor.

Een sloep van 10 meter is geen bijzonderheid meer op de Nederlandse wateren. De moderne watersporter wil vrienden meenemen, over veel comfort beschikken en het liefst ook een weekendje met de boot weg kunnen blijven. En dat is precies waar de Nauta Cabin 980 voor is bedoeld.

Luisteren

De Nauta Cabin 980 is met vier ton waterverplaatsing en zichtbaar dik polyester-werk degelijk geconstrueerd. De casco-productie vindt hand lay-up in China plaats. De kale sloep-rompen krijgen in Nederland hun technische systemen en worden hier vaarklaar gemaakt. Volgens onze normen en met gebruik van eersteklas Nederlandse techniek. De Nauta cabin 980 komt van een werf die goed naar de klanten luistert. Dat blijkt uit tal van details, zoals de gasveren op de luiken, de verzonken handgrepen en een even praktische als simpele natte ruimte.

Indeling

Van de 10 meter lengte is het grootste deel ingedeeld als kuip en toch blijft genoeg ruimte voor een doelmatig interieur over. Niet dat het daar met slechts 170 cm stahoogte weken uithoudt, maar het is comfortabel genoeg voor een lang weekend. Voorin is de bank van de Nauta Cabin 980 met de tafel tot een bed om te toveren, aan bakboord is een simpel kombuisje en aan de overkant een fatsoenlijke natte ruimte met standaard chemisch toilet.

Rolschaatsen

Nadeel van de kajuitindeling is het gebrek aan praktische opbergruimte. In de ruime kuip kun je boven op de motorkist met een slim klapsysteem een zonnebed maken. De gangboorden zijn extreem breed, zodat je rolschaatsend naar de boeg zou kunnen. En de doorvaarhoogte is beperkt tot slechts anderhalve meter.

Impressie

De Nauta Cabin 980 vaart gemakkelijk en trekt dankzij de trimplaten weinig golven. Wij testten de boot met Vetus 80 pk dieselmotor (standaard Vetus 52 pk). Daarmee haal je met gemak de rompsnelheid van 7,3 knopen (13,5 km/u) en heb je genoeg power over om tegenwind en stroom op topsnelheid te overwinnen. Dankzij de rondspant vorm beweegt de sloep gezellig mee met de golven, maar is absoluut niet tuitelig. Bijzonder is de prijs van deze solide weekender: Voor €79.000 is het lastig om een degelijker en completere weekendsloep te vinden.

Nauta Cabin 980

Beoordeling:

Constructie ***

Comfort & Ruimte ***

Ergonomie ***

Afwerking ****

Vaareigenschappen ***

Prijs / Kwaliteit ****

Nauta Cabin 980

Technische Specificaties Nauta Cabin 980

Lengte 9,80 m.

Breedte 3,45 m.

Diepgang 0,70 m.

Waterverplaatsing 4.000 kg.

Motorvermogen 52 pk

CE ontwerpcategorie C

Basisprijs: € 79.960 incl. btw.

Werf Nauta Maritiem

Nauta Cabin 980

Alternatieven:

• Jan van Gent 10.30 vanaf €133.500

• Seafury 900 Cabin vanaf € 69.000

Testgegevens:

Snelheid en geluid

Deze boottest kan eerder (gedeeltelijk) zijn geplaatst in Yacht Vision Magazine, de Telegraaf Vaarkrant, de Telegraaf VRIJ, Watersport-tv.nl, Honda Marine Magazine en/of Botentekoop Magazine. De aangegeven basisprijs is uit 2012

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Epco Ongering
Epco Ongeringhttps://boottesten.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde af als fysiotherapeut en behaalde daarna zijn doctoraal bewegingswetenschappen. In 2001 startte hij met Yacht Vision. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Epco is sinds 2004 jurylid van de Hiswa Boot van het jaar verkiezing. Hij presenteerde op landelijke televisie 14 seizoenen watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart, RTL Vaart en VaarTV. Samen met Laurens Koster is hij de drijvende kracht achter boottesten.nl
spot_img

Popular

spot_img

Andere verhalen op deze site